BMW AUTO FORUM: Viata virtuala - BMW AUTO FORUM

Jump to content

Page 1 of 1

Viata virtuala

#1 User is offline   Bogdan M. Icon

  • Senior
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 3,197
  • Joined: 03-September 09
  • Location:Bucureşti

Posted 11 March 2011 - 01:22 PM

Oare mai exista viata in afara de viata virtuala?

Desi inainte as fi raspuns afirmativ, inclin din ce in ce mai mult spre un raspuns negativ.

Daca s-ar putea monitoriza cat de mult traiesc unii oameni in mod practic, real, nu ca la spital in functie de bataile inimii, viata traita cu adevarat este intr-o scadere tot mai mare.

Tot mai multi aleg sa traiasca pe facebook sau diverse alte site-uri de socializare sau forumuri de parca omul n-ar putea exista in afara spatiului virtual sau ar fi chiar de prost gust sa te manifesti real, primitiv, simplu.

Tot mai des cand imi intreb prietenii ce fac, raspunsurile ma deprima, ei stand tot mai mult pe facebook sau pe vreun blog, mult mai rar aud ca cineva e pe picior de plecare spre un restaurant sau un film.

De ce aleg unii sa traiasca astfel?

In primul rand, ei pun pe primul plan aparentele. E mult mai greu sa fii intr-adevar intr-un anumit fel decat sa doar pari intr-un anumit fel.

Pe aparente se lucreaza in cele mai diverse moduri, chiar si in mediul professional.

Nu te mai numesti secretara ci assistant manager, nu mai esti ofiter de credite ci credit officer, totul e altfel cand exista o titulatura pompoasa in engleza.

Se lucreaza pe valorizarea fraierului. Cand stabilesti o intalnire cu cineva, nu ti se spune doar o ora si un loc ci esti informat ca intalnirea a fost trecuta in agenda extrem de incarcata a respectivului personaj si ca subalternii sai vor fi informati de intalnire astfel incat sa nu programeze alta intalnire la ora stabilita.
Normal ca asta tine doar de aparente si ca daca respectiva persoana va avea ceva mai bun de facut, te va anunta ca s-a ivit ceva foarte important si intalnirea a fost amanata cu scuzele de rigoare.

Aparentele conteaza tot mai mult, asa se ajunge la situatia neplacuta de a vedea ca cei mai multi oameni sunt mult inferiori imaginii pe care au creat-o despre ei insisi.

Este suficient sa cunosti o persoana in realitate si sa-i vezi contul de facebook, facut pentru a da niste agata si a aduna sute de prieteni virtuali pe care nu-i va cunoaste niciodata in realitate si care, in multe cazuri, nici macar nu reprezinta niste persoane reale ci niste conturi fictive ale unor vedete.

Ce cauta acele vedete la friends? Aici intervine tot valorizarea. Da bine sa ai niste vedete la prieteni, asa ca de ce sa nu le dai add desi iti dai seama ca nu sunt cine spun ca sunt.

Sa revenim la profil. Totul se exagereaza, mai putin greutatea.

Un om de 1.75 are minim 1.85 pe internet, aspectul atletic este obligatoriu desi ultima tangenta cu sportul a avut loc prin liceu atunci cand cerea scutiri pentru sport de la medicul de familie.

Se insista pe lucrurile de care sunt cele mai multe femei interesate, adica banii si masina.

Sacrifici un rand intreg pentru profesie si loc de munca, scopul e clar, se cauta barbatii de success, trebuie sa ai multi bani si masina scumpa. Motorul nu conteaza, femeile apreciaza barbatii calculati.

Sigur ca daca te-ar intreba cineva, n-ai recunoaste niciodata ca ti-ai facut contul respectiv ca sa agate, tu te scoti cu scuze de genul: “vreau sa reiau legatura cu colegii din liceu”, “vreau sa-mi promovez business-ul (romanilor le plac astfel de cuvinte, ii face sa se simta importanti), “vreau sa cunosc oameni noi”.

Daca esti femeie, cea mai la moda scuza este “vreau sa-mi deschid orizonturile”.

Sa revenim la aparente. Daca arati ca un porc de ignat, pui doar poze cu fata, nu vrei sa sperii pe nimeni.

Daca nici asa nu merge, pui multe poze cu masina, incerci sa pari cat mai bogat, cat mai de succes, oricum e bine sa faci asta pentru ca mai oftici niste cunoscuti, le arati ca degeaba au ras de tine, portofelul e la tine si nu e gol.

La hobby-uri si pasiuni trebuie sa incluzi un hobby costisitor, nu esti taran sa-ti placa doar fotbalul.

La moda e fotografia, nu conteaza ca nu stii sa tii aparatul In mana, totul e sa ai multe scule, femeilor le plac sculele, mai ales cele scumpe.

Trebuie sa fii la moda, asa ca scrii ca-ti place House M.D. Nu conteaza ca nu-l halesti pentru ca nu-I intelegi glumele si nu-I gusti sarcasmul, trebuie sa fii in rand cu lumea, insa totul fara sa fii conformist. Ai citit undeva ca e rau sa fii conformist asa ca te-ai decis sa nu fii.

Daca traiesti virtual prin intermediul unui blog, lucrurile se complica.

Aici deja esti formator de opinie, ai tot felul de oameni mai lipsiti de viata decat tine care se bazeaza pe tine sa-I ghidezi in viata lor virtuala lipsita de substanta, nu poti sa-i dezamagesti.

Trebuie sa scrii cat mai multe chestii in care nu crezi, pur si simplu ii copiezi pe ceilalti, nu conteaza ca plagiezi, oamenii se bazeaza pe tine. Cineva a spus in trecut ca scopul scuza mijloacele. Multi au uitat cum il cheama, insa scuza asta a dainut peste veacuri. Oricum, cine a citit Principele isi va da seama despre cine e vorba.

Atat de complexa e problema asta incat unii au ajuns vedete prin intermediul unui blog, deci practic viata virtuala a dat nastere unei semi-vieti in realitate, dar nu una normala pentru ca tot pe cea virtuala se sustine.

Se pare ca din ce in ce mai mult apare aceasta ideea ca daca nu existi in plan virtual, degeaba existi in plan real.

In orice caz, e un lucru stiut ca internetul naste monstrii.

Unii dintre acestia pot fi intalniti pe forumuri.

Aici lucrurile se complica si mai mult pentru ca interactiunea este mai mare.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca nimeni nu are ultimul cuvant pe internet. Daca esuezi, tot felul de lucruri nasoale se pot intampla, inclusiv probleme erectile, dar sa nu vorbim despre asta ca sa cititi articolul pana la capat.

Nu conteaza ca in viata reala esti o umbra, pe internet nimeni nu te poate contrazice, nimeni nu poate avea ultimul cuvant.

Daca cineva indrazneste totusi, trebuie sa-i arati fara intarziere ca gestul sau n-a trecut neobservat si ca s-ar putea sa existe repercursiuni dintre cele mai rele.

In primul rand, s-ar putea sa folosesti functia REPORT.

Multi nu-si dau seama, insa acest lucru declanseaza adevarate revolutii, multi vor sa afle cine a dat report unui post de-al lor, isi contacteaza moderatorii prieteni ca sa afle cine a indraznit asa ceva.

Apoi exista amenintarea virtuala.

Aceasta modalitate este preferata mai ales de cei care nu au inca drept de vot, care n-au terminat inca cu scoala, dar si de catre oameni maturi ca varsta.

Amenintarile virtuale sunt dintre cele mai diverse, e un lucru stiut ca toata lumea e smechera pe internet. Nu acordam prea mult spatiu acestui subiect pentru ca este foarte sarac in efecte, aproape nimic nu se concretizeaza.

Credeti ca asta a fost tot? Nicidecum, oamenii au o personalitate virtuala complexa.

Exista o lege nescrisa printre forumisti. Daca cineva te-a contrazis, trebuie sa-i raspunsi cu aceeasi moneda in maxim 24 de ore, altfel va considera ca te-a invins, iar tu nu poti lasa lucrurile asa.

Ii spui orice, inclusiv ca ma-sa e curva, insa in acelasi timp ii amintesti ca esti un om civilizat si el te-a fortat sa amintesti despre asemenea lucruri si el ar fi preferat sa fiti prieteni, insa daca tot te-a contrazis, e prea tarziu pentru asa ceva.

Lucrurile sunt foarte complicate pe forumuri, eticheta e foarte ciudata, probabil doar in masonerie e mai complicat sa te intelegi fara probleme cu lumea.

Rivalitatea si intrigile sunt intotdeauna prezente, viata virtuala ajungand astfel sa ocupe tot timpul pe care altfel l-ar ocupa viata reala.

Si aici conteaza enorm aparentele.

Trebuie sa pari cat mai bogat, cat mai de success, cat mai noncomformist. Nu se stie de unde sare o femeie sau o ceata de aplaudaci.

Cand ai 400 de prieteni pe facebook, 500 de contacte in lista de messenger si o ceata de aplaudaci pe un forum, te poti numi intr-adevar un om implinit in plan virtual.
Din pacate, planul real are intotdeauna de suferit.

#2 User is offline   Bavaria Icon

  • Pasionat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,939
  • Joined: 07-September 09
  • Car:BMW
  • Motorcycle:0

Posted 15 April 2011 - 05:03 AM

View PostCiupanezu, on 11 March 2011 - 01:22 PM, said:

Oare mai exista viata in afara de viata virtuala?



Bineinteles ca exista.Toti avem o viata reala.
Poate nu este la fel de spectaculoasa ca viata virtuala, insa toti avem o viata reala.
Aparentele.
Cine mai crede in ziua de azi ca toti au bani extraordinar de multi, masini full, au un fizic de invidiat si un IQ sublim? :D/>
De ce spune ca este assistent manager, credit officer,....Deoarece este judecat de unii oameni in functie de ocupatia pe care o are, in functie de masina pe care o are, in functie de cum este imbracat,etc.De ce lui ii pasa despre ce cred altii?Probabil deoarece asta este nivelul cam peste tot si trebuie sa te adaptezi, alfel esti doar un alt fraier.
Asta este adevarul din pacate, lumea este judecata dupa aparente.
Pana la urma nu conteaza, suntem oameni diferiti si fiecare face ce considera ca este mai bine pentru el.

#3 User is offline   tunning-gsm Icon

  • Novice
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 20
  • Joined: 09-June 10
  • Location:baia mare
  • Car:BMW e39-530d 193hp

Posted 15 April 2011 - 02:03 PM

" Asta este adevarul din pacate, lumea este judecata dupa aparente "
se pare ca din ce in ce mai mult se bazaza doar pe aparentze , dar oare nu noi suntem vinovatzi de asta ?
oare nu noi am creat aceste figurine de oameni ? oare nu este un joc al dominoului unde odata ce s-a pornit miscarea nu se poate oprii ?
oare de ce exista complexe , si aici ma refer in primul rand la complexul peronalitatzii , dar toate astea nu se regasesc oare si la televizor ?!
oare nu asta sa fi fost inceputul jocului de-a aparentza ?

zic si eu ...

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users