BMW AUTO FORUM: Software/ tester folosit la diagnosticarea masinii. - BMW AUTO FORUM

Jump to content

Software/ tester folosit la diagnosticarea masinii. Care este mai bun , folosit de catre cine, de ce, cand, cum?

#41 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,425
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 11 September 2010 - 09:36 PM

Colegi electronisti, am nevoie de un sfat competent sa rezolv o problema legata de o interfata INPA care face figuri si anume:
Fara contact: battery/ ignition = ON
Cu contact pus: battery/ ignition = OFF
Este clar ca nu se conecteaza si imi face o gramada de draci
Am nevoie de un sfat cum sa le sucesc
Nu este interfata care are cablajul inglobat in conectorul OBD sau una transformata din VAG si apoi rescrisa cu MProg, deci instalare driver FTDI si rescriere iese din calcul
Merci!

#42 User is offline   zeronoo Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 216
  • Joined: 18-July 10

Posted 13 September 2010 - 09:52 PM

daca este vorba de o interfata china care a functionat inainte cu aceleasi drivere, deschide-o si verifica lipiturile...cam peste tot :)/>

p.s. poate te ajuta si asta...prezenta battery/ignition e verificata pe intrarile #DSR si #RI in portul serial si interpretata astfel: HI = prezenta tensiune, LOW = absenta tensiune

This post has been edited by zeronoo: 13 September 2010 - 10:03 PM


#43 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,425
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 14 September 2010 - 06:45 AM

View Postzeronoo, on 13 September 2010 - 09:52 PM, said:

daca este vorba de o interfata china care a functionat inainte cu aceleasi drivere, deschide-o si verifica lipiturile...cam peste tot :)/>

p.s. poate te ajuta si asta...prezenta battery/ignition e verificata pe intrarile #DSR si #RI in portul serial si interpretata astfel: HI = prezenta tensiune, LOW = absenta tensiune

Citeste ce am scris mai sus.
Nu este vorba de interfata China. Problema este/ a fost in alta parte.
Merci

#44 User is offline   zeronoo Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 216
  • Joined: 18-July 10

Posted 15 September 2010 - 08:45 PM

Am citit, poate era mai bine sa spui exact despre ce tip de interfata este vorba.
Cu placere.

#45 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 26 September 2010 - 06:42 PM

View PostCiupanezu, on 17 September 2009 - 06:07 PM, said:

DIS-ul este testerul BMW.


Da,asa este,dar din pacate DIS in limba romana nu este,iar cei care nu sunt familiarizati cu engleza si totusi au nevoie de dis ce fac???Fara a mai pune ca sunt incepatori si nu stiu lucra cu el.

Ce-ati zice de un dis personalizat cu meniuri in limba romana?? :D/>

#46 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,425
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 26 September 2010 - 07:11 PM

View Postseverus_phantom, on 26 September 2010 - 06:42 PM, said:

Da,asa este,dar din pacate DIS in limba romana nu este,iar cei care nu sunt familiarizati cu engleza si totusi au nevoie de dis ce fac???Fara a mai pune ca sunt incepatori si nu stiu lucra cu el.

Ce-ati zice de un dis personalizat cu meniuri in limba romana?? :D/>

Daca ai asa ceva si vrei sa-l oferi comunitatii, it pun la dispozitie o locatie unde il poti incarca si de unde colegii il vor lua. Ai dreptate, nu toti sunt avansati dar toate pot avea un inceput si dealtfel asta este si scopul fondarii acestei colectivitati.
Vad ca te pricepi si poate vrei sa incepi cu cateva DIY ca de exemplu setarile VMWare si Ediabas care trebuiesc facute asa incat banala imagine in engleza sau germana la DIS (gasit free pe torrent-e) sa poate fi folosita din masina virtuala cu interfata INPA, si apoi altele... Ce zici?
Asa cum am spus, se pare ca te pricepi iar scopul reply nu este numai de a sustine sau combate ideea ci si de a aduce un plus de valoare postului.
Asta in cazul in care mai sus nu consideri ca era vreo replica tip "road runner"
Merci de intelegere, si Bine ai Venit pe BMWautoforum!

#47 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 26 September 2010 - 08:03 PM

Hai mai nene ca am glumit.Scuze daca te-am ofensat.Road runner asta chiar exista in realitate si este de pe un forum american sau englezesc daca nu ma insel.Deci nu a fost nicidecum un atac la persoana. B)/>.Cam asa arata dis-ul meu ca in imaginea alaturata.

Daca vreti v57 a disului versiunea americana o puteti doawnloada de aicea:


http://www.filestube...41cbe07c80203ea,g/DIS-v57-USA.html

Versiunea partial romaneasca a disului facuta de mine are vreo 20 de giga fizici,si chiar daca e luata cu copy/paste mai trebuie sa-i faci setari manuale pt. a fi functionala pe alt calculator.

Pot face insa o versiune mai mica de vreo 5 giga fizici,la fel de buna,dar la care viteza de lucru e ceva mai mica.

Multumesc de apreciere ;)/>

#48 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,425
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 26 September 2010 - 08:13 PM

Stai linistit ca nu s-a atacat nimeni.
Din contra au fost aprecieri.
Se vede ca te pricepi si asta este super ok pentru noi cei de aici

PS: Aradenii sunt norocosi ca te au aproape

#49 User is offline   Bogdan M. Icon

  • Senior
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 3,196
  • Joined: 03-September 09
  • Location:Bucureşti

Posted 27 September 2010 - 10:27 AM

View Postseverus_phantom, on 26 September 2010 - 07:42 PM, said:

Da,asa este,dar din pacate DIS in limba romana nu este,iar cei care nu sunt familiarizati cu engleza si totusi au nevoie de dis ce fac???Fara a mai pune ca sunt incepatori si nu stiu lucra cu el.

Ce-ati zice de un dis personalizat cu meniuri in limba romana?? :D/>


Testerele nu pot fi folosite de oricine cu rezultate bune, trebuie să ai o anumită pregătire şi o experienţă destul de mare ca să poţi interpreta corect codurile de eroare.
Prin urmare, cunoaşterea limbii engleze e doar o primă necesitate.

#50 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 27 September 2010 - 04:20 PM

Da aici ai dreptate in totalitate.Si mai mult decat atat:au fost cazuri in care disul nu stergea o eroare nici cu gt1 original,pe cand inpa o facea.Deci nu exista panaceu universal nici macar pt. BMW.

Ce am facut eu e doar grafica si fotografie :lol:/> :lol:/>

#51 User is offline   Bavaria Icon

  • Pasionat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,939
  • Joined: 07-September 09
  • Car:BMW
  • Motorcycle:0

Posted 04 December 2010 - 07:37 AM

View Postseverus_phantom, on 27 September 2010 - 04:20 PM, said:

:au fost cazuri in care disul nu stergea o eroare nici cu gt1 original,pe cand inpa o facea.


Asta este Star Trek, fara suparare.

#52 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 04 December 2010 - 03:06 PM

View PostBavaria, on 04 December 2010 - 07:37 AM, said:

Asta este Star Trek, fara suparare.


Pai de ce spui asta? Eu asa am patit si cred ca au mai patit si altii cazuri in care disul nu stergea eroarea si inpa o facea.....poate era starwars....dar dupa cum ai spus si tu...cu inpa poti patrunde acolo unde cu disu nu poti....

#53 User is offline   Bogdan M. Icon

  • Senior
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 3,196
  • Joined: 03-September 09
  • Location:Bucureşti

Posted 04 December 2010 - 04:15 PM

D-aia e o diferenţă între testerul original şi cel chinezesc.

#54 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 04 December 2010 - 04:50 PM

sau poate soft-ul dis nu e perfect

#55 User is offline   Bogdan M. Icon

  • Senior
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 3,196
  • Joined: 03-September 09
  • Location:Bucureşti

Posted 04 December 2010 - 04:56 PM

Fără supărare, am mai mare încredere în părerea lui Bavaria în acest domeniu, iar DIS-ul original am văzut cum funcţionează, nu se întâmplă astfel de lucruri.

#56 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 04 December 2010 - 05:33 PM

Chiar te rog sa ai incredere in @Bavaria,dar nu despre asta e vorba.E vorba de un soft oarecare care se numeste dis(original sa fie).

Daca vei intreba pe orice creator de programe software,nu-ti va spune niciodata ca softul lui este perfect,ca nu da niciodata bug-uri,ca e perfect stabil,si ca nu are nici o eroare.Daca i-ti va raspunde contrariu,inseamna ca ori nu se pricepe deloc ori glumeste.

Eu doar asta am vrut sa evidentiez,ca o cauza posibila(in stergerea erorilor) poate fi softul dis.

Si mai mult decat atat daca dis-ul nu sterge eroarea si inpa o sterge,nu cred ca mai putem vorbi de comparatie intre gt1 original sau gt1 chinezesc....cauza e alta....

E doar o parere de nespecialist in domeniu software :rolleyes:/>

This post has been edited by severus_phantom: 04 December 2010 - 05:36 PM


#57 User is offline   Bogdan M. Icon

  • Senior
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 3,196
  • Joined: 03-September 09
  • Location:Bucureşti

Posted 04 December 2010 - 06:06 PM

Eu sunt de acord că DIS nu este un soft perfect, însă nu e deloc o problemă să ştergi nişte erori cu DIS.

#58 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,425
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 04 December 2010 - 06:42 PM

View PostCiupanezu, on 04 December 2010 - 06:06 PM, said:

Eu sunt de acord că DIS nu este un soft perfect, însă nu e deloc o problemă să ştergi nişte erori cu DIS.\

Ca sa scanezi erorile si sa le stergi, eu unul cred ca nu este nevoie de DIS sau INPA neaparat.
exista niste reader-e foarte bune...si ELM face treaba buna la asta
Dar numai citire si stergere...nu intram in alte amanunte

#59 User is offline   chiciuc Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 107
  • Joined: 11-March 10

Posted 04 December 2010 - 11:19 PM

eroare era in "shadow memory" ?

#60 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 04 December 2010 - 11:45 PM

View Postchiciuc, on 04 December 2010 - 11:19 PM, said:

eroare era in "shadow memory" ?


+1

  • (9 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users