BMW AUTO FORUM: 2004 BMW 520i e60 cu o problema la injectie - BMW AUTO FORUM

Jump to content

2004 BMW 520i e60 cu o problema la injectie

#1 User is offline   lliwiu Icon

  • Novice
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 04-December 11
  • Car:e60 520i

Posted 04 December 2011 - 03:28 AM

Salut,

Dupa cum zice si titlul postului, am o problema la masina din dotare, si anume un BMW e60 520i, an fabricatie 2004. Problema consta in faptul ca in acest moment merge in 5 cilindrii (injectorul cu numarul 5 nu mai functioneaza). Mai jos o sa detaliez simptomele si, zic eu, cauza care a dus la aceasta problema.

Simptome:
- tremura puternic in mers si stand pe loc, cu motorul pornit evident
- se aude o bataie foarte puternica de la motor
- gazele eliminate pe teava de esapament nu au un curs normal, constant, ai impresia ca "tuseste"
- nu trece de 3000 de ture in mers

VIDEO CU SUNETUL FACUT DE MOTOR

Cauza & cateva detalii despre ce a dus la cauza:
- acum o saptamana am parcat masina fara prea multa benzina in rezervor, cred ca mai avea vreo 5 litri (o folosesc rar, in medie o data pe saptamana si de obicei nu fac plinul...)
- joi, acum 2 zile, cand am pornit-o a inceput sa tremure si sa prezinte simptomele prezentate mai sus. Am zis ca ori s-a dus volanta, ori e din cauza cantitatii mici de benzina din rezervor (ultima oara cand am folosit masina am alimentat de la o benzinarie Petrom din Curtea de Arges). Cum aveam nevoie de masina in ziua respectiva, am decis sa verific care dintre ipoteze e cea corecta, iar cea mai la indemana a fost sa alimentez cu benzina. Dupa ce am alimentat, masina si-a revenit si n-a mai dat niciun semn cum ca ceva ar fi in neregula.
- din pacate, drumul facut joi a fost tot la Curtea de Arges. Cum initial nu mi-am pus problema calitatii benzinei comercializata de Petromul din acest oras, ci doar legat de cantitate, la intoarcere am decis sa alimentez din nou de aici ca sa nu ajung din nou cu 5 litri in rezervor. Toate bune si frumoase, am ajuns fara probleme in Bucuresti
- astazi, sambata, am iesit cu masina si dupa vreo 5 minute parcurse simptomele au reaparut, numai ca de aceasta data a aparut si martorul de CHECK ENGINE in bord

Ce zice softul de diagnoza (nu am detalii tehnice aka cod de eroare)
(tin sa precizez ca nu am retinut foarte multe detalii legate de eroare, in mare din cauza de nervi si oboseala. Tipul care trebuia sa vina sa faca diagnoza masinii, desi am discutat cu el la 16:00, a ajuns in jurul orei 23:00, iar pana atunci am reusit sa-mi umplu capul cu tot felul de posibile cauze citite pe forumuri si sa-mi fac o gramada de griji si nervi)

- cilindrul 5 nu functioneaza din cauza ca injectorul a fost alimentat, pe langa benzina, cu aer, iar masina a intrat intr-un mod de protectie. Tipul care a facut diagnoza mi-a recomandat sa incep prin a schimba filtrul de benzina si un furtun care ar duce in pompa de benzina din cauza ca e posibil sa fie infundate. Daca nu isi revine in urma schimbului de filtru si furtun, sa schimb pompa de benzina...

Nu ma pricep la mecanica, insa daca problema e injectorul din cilindrul 5, nu ar fi normal sa schimb injectorul? Filtrul de benzina pentru aceasta masina e in jur de 250 de dolari, pompa inca 300, in timp ce injectorul e 130 de dolari. (preturi luate de pe realoem).

Orice indicatie spre rezolvarea problemei e binevenita. Multam pentru timpul acordat, stiu ca e un post lung, insa am vrut sa ofer cat mai multe detalii posibile.

This post has been edited by lliwiu: 04 December 2011 - 03:29 AM


#2 User is offline   Bavaria Icon

  • Pasionat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,910
  • Joined: 07-September 09
  • Location:New Jersey
  • Car:BMW
  • Motorcycle:0

Posted 04 December 2011 - 04:10 AM

" cilindrul 5 nu functioneaza din cauza ca injectorul a fost alimentat, pe langa benzina, cu aer, iar masina a intrat intr-un mod de protectie. Tipul care a facut diagnoza mi-a recomandat sa incep prin a schimba filtrul de benzina si un furtun care ar duce in pompa de benzina din cauza ca e posibil sa fie infundate. Daca nu isi revine in urma schimbului de filtru si furtun, sa schimb pompa de benzina"

Astea sunt niste prostii foarte mari.Filtrul de benzina nu are treaba deocamdata, daca era vreo problema la filtrul de benzina sau pompa de benzina ar fi afectati toti cilindri, nu numai cilindrul 5.
Filtrul de benzina contine si regulatorul de presiune, din cauza asta este scump.Regulatorul de presiune de la M54 nu este oricum controlat de vacuum, iar daca exista banuiala ca este defect trebuie masurata presiunea de benzina.Furtun infundat... :)/>
Probabil ti-a facut "diagnoza" un baiat cu un "leptop".


Trebuie sa schimbi pe rand bobina, bujia si injectorul de la cilindrul 5 cu piesele echivalente de la alt cilindru.Daca eroarea se muta dupa schimbare unei piese inseamna ca acolo este problema.Daca dupa ce ai schimbat bobina, bujia si injectorul, eroarea tot ramane la cilindrul 5 inseamna ca este o problema mecanica si trebuie sa verifici compresia si sa faci un "leak down test".

ps


Poti sa renunti linistit la tipul care a facut "diagnoza", incearca la altcineva.

#3 User is offline   lliwiu Icon

  • Novice
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 04-December 11
  • Car:e60 520i

Posted 04 December 2011 - 07:39 AM

Salut Bavaria,

Multumesc frumos pentru sfaturi. O sa pun in aplicare ce ai spus si o sa revin cu rezultatele.

In mod sigur o sa renunt la "diagnostician", insa nu cunosc pe nimeni la care sa merg cand vine vorba de masina si sunt nevoit sa apelez la persoane recomandate pe forumuri pentru ajutor. Stiu ca nu e cea mai buna solutie, insa cu asta pot lucra momentan.

O zi faina!

#4 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 04 December 2011 - 08:09 AM

salut;exact masina asta o am si eu...vezi ca este in inpa pe motor(m54/ms45) o optiune prin care poti activa/dezactiva pistoanele masinii...astfel sunt sase buline pline(asta insemnand ca toate cele 6 pistoane sunt active); daca dai click pe ele bulinele devin ''goale'' si pistonul(pistoanele) respectiv se dezactiveaza....

Nu ar strica inainte sa te apuci sa schimbi una alta sa incerci prima data sa te uiti la pistonul 5 cu inpa....

This post has been edited by severus_phantom: 04 December 2011 - 08:11 AM


#5 User is offline   lliwiu Icon

  • Novice
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 04-December 11
  • Car:e60 520i

Posted 04 December 2011 - 08:16 AM

Salut severus_phantom,

Multam pentru info. Acum nu-mi mai ramane decat sa gasesc pe cineva cu INPA. Stii pe cineva care are timp si chef sa faca asta? O sa platesc pentru serviciul oferit.

O zi faina!

#6 User is offline   Severus Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 481
  • Joined: 24-September 10
  • Location:Moon of Endor
  • Car:cazan

Posted 04 December 2011 - 08:26 AM

de unde esti?

#7 User is offline   lliwiu Icon

  • Novice
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 04-December 11
  • Car:e60 520i

Posted 04 December 2011 - 08:34 AM

Bucuresti, zona Tineretului

#8 User is offline   alex230ro Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 308
  • Joined: 22-September 09

Posted 04 December 2011 - 02:26 PM

Pe rand:
-pompa de benzina daca e sa pice nu mai merge de loc masina
-injectorul sincer m-as mira
-filtru si ce a mai zis "meseriasul" nici atat

personal as zice bobina :)/>
am inpa dar azi nu am timp sa ne vedem,iar maine sunt la munca pana pe la ora 17.

#9 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,420
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 04 December 2011 - 03:03 PM

tot bobina

#10 User is offline   alex230ro Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 308
  • Joined: 22-September 09

Posted 04 December 2011 - 03:58 PM

bine ar mai merge incercat sa bage din nou benzina da de 100 sau ceva de genul asta :)/>

#11 User is offline   lliwiu Icon

  • Novice
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 04-December 11
  • Car:e60 520i

Posted 04 December 2011 - 07:35 PM

Salut,

@alex230ro - m-am gandit si eu la partea cu benzina cu o cifra octanica mare si am bagat benzina de la OMV, cea de 100, insa nu s-a schimbat nimic in comportamentul masinii.
@DanS - observ ca toti tindeti sa credeti ca de vina e bobina, lucru care e de real ajutor pentru mine, cel putin ma ajuta sa ma gandesc ca nu e ceva mai rau

@toti cei care au un cablu de diagnoza - as vrea sa-mi cumpar unul, insa nu ceva scump in genul GT1, nu vreau sa-mi deschid service sau sa ofer genul acesta de servicii, ci unul ieftin care sa ma ajute sa identific problemele si sa activez, de ce nu, functii pe masina mea. Din cautarile facute de mine am observat ca sunt mai multe tipuri de interfete, insa m-am oprit asupra a doua: unul e la 150 lei si se numeste "interfata diagnoza BMW", iar celalat la pretul de 400 de lei este prezentat ca "interfata K+D CAN" cu aceleasi functii ca GT1. Cum nu vreau sa arunc cu banii aiurea, poate sa-mi explice cineva care sunt avantajele unei "interfete K+D CAN" fata de o interfata ieftina, din prezentare reiese ca cele doua fac aceleasi lucruri, deci ceva imi scapa (daca puteti sa oferiti si detalii tehnice ar fii de real ajutor).

Multam pentru sfaturi si timp acordat, mai rar gasesti oameni care sa te indrume!

This post has been edited by lliwiu: 04 December 2011 - 07:37 PM


#12 User is offline   Christian Icon

  • Stealth
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 733
  • Joined: 03-September 09
  • Location:أبو ظبي
  • Car:E60 530d
  • Motorcycle:pending

Posted 04 December 2011 - 07:49 PM

Şi eu m-am gândit la acelaşi lucru ca şi tine. Sunt profan dar cu ajutorul lui DanS şi a lui Bavaria (cărora le mulţumesc) am mai aflat câte ceva însă sunt tot sub nivelul mării.
Îţi împărtaşesc din puţinele mele cunoştinţe, dacă greşesc voi fi corectat cu siguranţă deci nu te induc în eroare.
Diferenţele ar fi că :
K + Can - functioneaza la modele din 1997 - 2007
k + D-Can - functioneaza la modele din 1997 - 2010

Eu am fost sfătuit să aleg varianta a 2-a ceea ce şi eu la rândul meu ţi-aş sugera ţie.
De GT1 încă nu ştiu nici eu bine ce e cu el.

#13 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,420
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 04 December 2011 - 08:16 PM

View Postlliwiu, on 04 December 2011 - 07:35 PM, said:

unul e la 150 lei si se numeste "interfata diagnoza BMW", iar celalat la pretul de 400 de lei este prezentat ca "interfata K+D CAN"


In primul rand vreau sa-ti spun ca aceste "cabluri" de care vorbesti, si cum impropriu li se spune, sunt niste interfete de diagnoza care in cele mai multe cazuri ...aproape 90%...sunt compatibile cu INPA.
Sa nu crezi ca vreau sa demoralizez sau sa demotivez userii in tentativa de achizitionare a lor...INPA nu este un software cu care incepator fiind sa incepi a te autoinitia in chestiile astea...In fond este masina ta si este deasemeni banul tau, asa ca nu ma bag.
Ce ai gasit cu 150 ron este o simpla interfata VAG la care au fost uniti 2 pini si se conecteaza la masina prin intermediul INPA... si merge destul de ok... Cealalta, este o reala interfata Dcan pentru INPA (confectionata de chinezi sau rusi..dar functioneaza) si care este deasemeni OK.Acest GT1 este o imagine in masina virtuala a softului de service si care a fost creata de asa maniera incat sa se realizeze conectarea cu interfata de INPA. Initial a fost facut de cineva care avea o oarecare pozitie pe bmwecu, dar ideea in sine a fost stralucitoare si ulterior imbunatatita de multi altii.
O sa te sfatuim corect si deasemeni te vom ajuta daca ai nevoie, dar pentru inceput ar fi foarte bine sa ne spui cam ce stii despre diagnoza sau mai precis ce vrei tu sa faci cu aceste "minuni". Daca vrei detectie si stergere, este o varianta, daca vrei diagnoza si restul sunt iar ceva posibilitati.
Nu ascund ca este posibil sa-ti recomandam ceva mult mai "user friendly" si care cu timpul, odata ce te familiarizezi, sa poti accede catre altceva mai performant.
Crede-ma...odata ce te ia microbul asta....nu mai scapi :lol:/>
Ia vezi aici: http://www.autoscan.ro/
Eu ii stiu bine pe baietii astia si iti garantez ca sunt seriosi. Este ceva multimarca acolo la 200 de ron...

View PostChristian, on 04 December 2011 - 07:49 PM, said:

De GT1 încă nu ştiu nici eu bine ce e cu el.


Las' ca afli tu si sa vezi apoi... :lol:/>
Apropo...L-ai dat jos de acolo de unde ti-am zis ?

#14 User is offline   Christian Icon

  • Stealth
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 733
  • Joined: 03-September 09
  • Location:أبو ظبي
  • Car:E60 530d
  • Motorcycle:pending

Posted 04 December 2011 - 08:31 PM

View PostDanS, on 04 December 2011 - 08:16 PM, said:

Las' ca aflii tu si sa vezi apoi... :lol:/>
Apropo...L-ai dat jos de acolo de unde ti-am zis ?


Nu, nu am avut timp încă. În plus, am ce face cu el fără interfaţă şi fără să fie legat la maşină?

View PostDanS, on 04 December 2011 - 08:16 PM, said:

Sa nu crezi ca vreau sa demoralizez sau sa demotivez userii in tentativa de achizitionare a lor...INPA nu este un software cu care incepator fiind sa incepi a te autoinitia in chestiile astea...


Ai dreptate cu chestia asta. Chiar am vrut şi eu să te întreb, însă cum altfel am putea învăţa? Nici pe propriile maşini şi cu atât mai puţin pe ale altora, există ceva simulatoare cu care am putea să ne familiarizăm?

View PostDanS, on 04 December 2011 - 08:16 PM, said:

Nu ascund ca este posibil sa-ti recomandam ceva mult mai "user friendly" si care cu timpul, odata ce te familiarizezi, sa poti accede catre altceva mai performant.


Care ar fi cel mai user friendly? DIS-ul?


Nu exită pe forumurile gen bmwecu ceva ghid-uri pentru newbie?


L.E. Mai bine nu postai site-ul ăla. Acum am văzut că mai există încă enorm de multe "modele". -_-/>

#15 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,420
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 04 December 2011 - 08:35 PM

Pot sa indraznesc sa-ti dau ceva documentatie? :c_laugh:/>

Ar fi bine un ELM pentru inceput...dar si DIS este foarte prietenos si nu este greu deloc de lucrat cu el

#16 User is offline   Christian Icon

  • Stealth
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 733
  • Joined: 03-September 09
  • Location:أبو ظبي
  • Car:E60 530d
  • Motorcycle:pending

Posted 04 December 2011 - 08:38 PM

Chiar te rog. M-a apucat o foame de cunoaştere de nestăvilit, aş citi şi manuale de reparaţie just for fun. :lol:/>

#17 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,420
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 04 December 2011 - 08:39 PM

View PostChristian, on 04 December 2011 - 08:31 PM, said:

Nu exită pe forumurile gen bmwecu ceva ghid-uri pentru newbie?

nu acolo...in acel FTP pe care ti l-am dat este o sectiune numita "other- software" si in ea ai o gramada de citit si tot din ecu aduse...Vezi daca esti ok cu ce e acolo si apoi imi zici.


Liviu, da si tu o tura aici
http://bmwtools.dyndns-server.com/

#18 User is offline   Christian Icon

  • Stealth
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 733
  • Joined: 03-September 09
  • Location:أبو ظبي
  • Car:E60 530d
  • Motorcycle:pending

Posted 04 December 2011 - 08:41 PM

Am încercat şi ieri de câteva ori să intru dar îmi dădea o eroare cum că ar fi prea mulţi useri online.

#19 User is offline   DanS Icon

  • Pasyonat
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 1,420
  • Joined: 06-September 09
  • Location:Houston Tx, PH RO

Posted 04 December 2011 - 08:47 PM

View PostChristian, on 04 December 2011 - 08:41 PM, said:

Am încercat şi ieri de câteva ori să intru dar îmi dădea o eroare cum că ar fi prea mulţi useri online.

si acum?

#20 User is offline   lliwiu Icon

  • Novice
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 04-December 11
  • Car:e60 520i

Posted 04 December 2011 - 08:53 PM

@ Christian - multam pt info, nu stiam diferentele intre cele doua. Din ce zici tu, se pare ca pentru masina din dotare nu e nevoie neaparata de un K + D Can, insa ai idee daca exista diferente de viteza de transfer intre cele doua pentru masina mea?

@ DanS - nu stiu mai nimic despre diagnosticare. Pentru fosta masina, grupul VAG, am avut o intervata VAG-COM cu care m-am jucat destul de mult, insa nu am codat, ci doar am citit datele furnizate si le comparam cu cele normale de functionare.

Ideea e ca as vrea sa achizitionez o interfata de diagnosticare, in primul si primul rand, pentru a rezolva problema actuala. Din cate am inteles, din informatiile livrate de voi, ca sa depistez piesa cu probleme trebuie sa am si o interfata de genul acesta la indemana si nu as vrea sa stau sa ma rog de diferite persoane sa vina sa ma ajute... sunt genul de persoana care cand i se pune pata sa faca ceva nu se lasa pana nu face si care vrea sa o rezolve cat mai repede. Imi place ca lucrurile pe care le detin sa funtioneze cat mai bine cu putinta.

Pe langa rezolvarea problemei actuale as vrea sa folosesc interfata respectiva si pentru codare, daca tot dau banii pe ea, (ex: activarea functiei mp3 pe masina) si actualizarea modulelor prezente pe masina. Te rog sa NU intelegi ca din momentul in care o sa achizitionez aceasta interfata o sa ma apuc sa modific functii, nu sunt atat de batut in cap incat sa ma apuc sa fac ceva fara sa ma documentez inainte (numai astazi am citit in jur de 5 ore despre instalarea INPA, SS32, Progman, WinKFP, DIS si am in acest moment am vreo 20 de tab-uri deschise in Chrome cu informatii despre acesta programe).

Ca sa n-o lungesc, ideea e ca vreau interfata pentru:
- diagnosticare
- citire si stergere erori
- activare functii pe masina
- update module

Nu stiu cate o sa ajung sa fac cu aceasta interfata, poate o sa ma opresc doar la diagnosticare.

Multumesc pentru timpul acordat

  • (5 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users