BMW AUTO FORUM: How to: instalare bixenon in faruri normale halogen - BMW AUTO FORUM

Jump to content

Page 1 of 1

How to: instalare bixenon in faruri normale halogen e46 fL faruri ZKW

#1 User is offline   Calin Icon

  • Novice
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 69
  • Joined: 16-September 09

Posted 30 May 2012 - 08:51 PM

In primul rand ca sa va transformati farurile normale cu halogen H7 aveti nevoie de proiectoare bixenon cu lupa si becuri.
In functie de tipul de proiector, pot fi mai multe tipuri de becuri, D1S, D2S etc. In cazul de fata e vorba de becuri D2S si proiectoarele FX-R care au fost montate in niste faruri normale ZKW de pe un e46 facelift.

Se demonteaza farul de pe masina (nu mai dau detalii ca e f simplu), se scoate sticla, ornamentul mare din fata oglinzilor, se scoate ornamentul dintre oglinzi (atentie la cleme :P/> ) si se elibereaza clema care regleaza din motoras oglinzile. Se invarte de rotitele de reglaj (imbus de 6) pana cand acestea se elibereaza din carcasa si se poate incepe lucrul la ele.
Se scot becurile, mufele etc.

1. Oglinda de faza lunga se izoleaza cu banda scotch hartie pt. ca sa nu ajunga impuritati (de la freza) si eventual sa nu punem mana din greseala ca raman amprente si nu se poate curata. Adica se curata dar raman urme.

2. In functie de tipul proiector, masuram exact soclul acestuia si trasam pe unde vine decupat dar atentie, trasatul il facem cu 1-2mm mai mic, retusul final il facem cu o freza. El trebuie sa fie cat mai exact, proectorul sa intre perfect ca sa nu mai fie nevoie de poxipol pt. fixarea acestuia in oglinda de faza scurta.

3. In partea de sus a proeictorului dam o gaura de 3.2 mm pe care ulterior o filetam cu un tarod de M4. Proiectorul de asemenea este prevazut cu 4 gauri de fixare din care vom folosi doar pe cele din partea de jos, sus fiind deja fixat de surubelul de M4. Partea de sus a farului se gaureste cu burghiu de 4 dupa care gaura se zencuieste cu un burghiu de 9 sau 10 in functie de cat e capul surubului in diametru. Zencuirea se face manual, astfel capul surubului (neaparat surub cu cap inecat)intra pana la nivel si nu ramane deasupra ca sa nu incomodeze.
Partea de jos se fixeaza in acele gauri de care am zis mai sus, se inseamna si se gaureste. Atentie, burghiul trebuie tinut intr-un anumit unghi fiindca carcasa e curbata si nu se poate gauri drept. Adica se poate dar arata urat, lucrare de amator :lol:/>
Ca sa fie lucrare frumoasa va trebui sa confectionati niste bride, practic niste L-uri care le gaurim intr-un capat. L-ul foloseste ca sa mentina piulita dreapta si sa fixeze proeictorul. Poate parea greu dar din poze o sa va dati seama ca nu e greu deloc.
Dupa ce proiectorul e fixat bine in oglinda, se poate trece la asamblarea farului. Sau sa montati niste Angeleyes daca doriti :P/> in caz ca nu aveti. Daca tot e desfacut e pacat sa nu montati.
Timp de lucru 4-5h.
Scule: freza cu diferite capuri, surubelnita, tarod de 4, suruburi, patent, penseta etc
Imediat si poze.

Attached File(s)


This post has been edited by Calin: 30 May 2012 - 08:57 PM


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users