BMW AUTO FORUM: sandwich ciabata mediterana - BMW AUTO FORUM

Jump to content

sandwich ciabata mediterana

#21 User is offline   B72EGR Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 216
  • Joined: 25-September 09

Posted 20 January 2010 - 08:09 PM

unele ingrediente de acolo trebuie sa le caut in dictionar mai intai ca nu stiu ce inseamna :lol:/>

smecherie retetele ;)/>

"Add meat and marinate overnight" :lol:/>

This post has been edited by B72EGR: 20 January 2010 - 08:10 PM


#22 Guest_poleposition_*

  • Group: Guests

Posted 20 January 2010 - 08:18 PM

probabil ca tocmai alea fac diferenta, oricum sigur se gasesc si la noi, pe la magazine arabesti... chestii mai speciale (condimente), am vazut si la Mega Image.

edit: si la Angst am vazut.

This post has been edited by poleposition: 20 January 2010 - 08:19 PM


#23 User is offline   dex Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 165
  • Joined: 25-September 09
  • Location:Brno, Czech Republic
  • Car:e60

Posted 21 January 2010 - 02:49 AM

da, asta reteta adevarata de shaorma, la ei chiar este o mancare traditionala, si se face cu cap, nu ca prostiile din shaormariile noastre

#24 User is offline   the_rifle Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 138
  • Joined: 24-September 09
  • Location:Bucharest

Posted 21 January 2010 - 08:34 AM

View PostB72EGR, on 19 January 2010 - 11:35 PM, said:

la gima in mol vitan unde am cumparat chestiile pentru sandvis am observat ca aveau si lipii de saorma, chiar o sa iau intr-o zi sa imi fac acasa, nu cred ca-i mare filosofie.



Fac o shaorma beton.... Secretul e sa ai tigaia aia giganta din ikea adnca si cu maner... Are un nume dar nu-l stiu dar merge si cu tigaie de teflon...

Pui piept de pui taiat ca pt shaorma fara ulei fara nimic si misti de tigaie tot timpul. Smecheria e sa lasi carnea de pui taiata si presarata cu scortisoara cateva ore inainte sa o prepari iar pt super gust ideal e sa o prajesti impreuna cu o bucata de grasime de oaie dar e greu de facut rost de seu de oaie... eu n-am prea gasit.

Sosul poti sa-l faci din iaurt cu usturoi. La o cana de iaurt pui o masura de aparat de-ala de stors usturoiul ( cam 3-4 catei de usturoi... ) Pui intr-o cana continutul de usuroi trecut prin aparatul ala de presat usturoi impreuna cu sarea... ( din belsug... ). Dupa ce amesteci pana ce "transpira " usturoiul pui treptat ulei de masline de preferat cam 3 linguri... Amesteci pana ce se omogenizeaza apoi pui iaurtul si amesteci...


Si evident pui castraveti si cartofi in saorma... ( eventual si ardei iute daca ai... )

( Imi ploua in gura... )

Poti adauga checkup dupa gust sau poti sa pui felii de rosii ( fara coaja ) cand perpelesti carnea in tigaie...
Daca faci cu maioneza in loc de pasta asta de usturoi eu zic ca n-are nici un gust... ma rog... Mie asa imi place...

Ayranul se face din cate stiu din lapte batut diluat cu apa si cu sare...
Mai greu e de roluit saorma si de ambalat... Mie nu-mi iese schema...

Pofta buna :)/>

This post has been edited by the_rifle: 21 January 2010 - 08:40 AM


#25 User is offline   Bogdan M. Icon

  • Senior
  • Icon
  • Group: Admin
  • Posts: 3,197
  • Joined: 03-September 09
  • Location:Bucureşti

Posted 21 January 2010 - 08:36 AM

Mişto reţetă! :)/>

Ayran-ul este iaurt cu apă şi sare.

#26 User is offline   the_rifle Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 138
  • Joined: 24-September 09
  • Location:Bucharest

Posted 21 January 2010 - 08:49 AM

Mie mi-a iesit prea gros din iaurt... Cred ca adevarul e undeva la mijloc... se face cu "Sana" banuiesc...

#27 User is offline   the_rifle Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 138
  • Joined: 24-September 09
  • Location:Bucharest

Posted 21 January 2010 - 08:59 AM

View PostB72EGR, on 19 January 2010 - 04:11 PM, said:

azi mi-am cumparat de la un chiosc un sendvis atat de bun, incat m-am hotarat sa imi cumpar si sa-mi fac si eu.



+un pahar (sau 2) de vin alb, sau daca nu, e bun si rosu.


Unde se pune vinul in toata combinatia asta ca daca-l pun pe paine iese o chestie cam uda si ne apetinsanta...
Sau vinul se serveste separat ?

Cred ca topicul asta incepe sa-mi placa mai mult decat nu stiu ce problema cu nu stiu ce releu sau bobina.... Ia sa ma duc sa halesc ceva...

This post has been edited by the_rifle: 21 January 2010 - 09:01 AM


#28 User is offline   B72EGR Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 216
  • Joined: 25-September 09

Posted 21 January 2010 - 09:18 AM

:lol:/>

pai vinul la sandvis e separat, eu la orice masa beau un pahar (sau 2 :P/> ) de vin...

oricum misto reteta, data viitoare o sa incerc si eu cu sosul ala.
iar tigaia aia cred ca se cheama "wok" si a fost inventata de chinezi...din asta e?

http://image.made-in-china.com/2f0j00ZCvtnrGaJLqR/Carbon-Steel-Wok-ZH-BTY-.jpg

#29 User is offline   io's® Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 393
  • Joined: 17-September 09
  • Location:Bucureşti 44°26'05.71N 26°08'12.70E
  • Car:black sedan e46 & red/white Coop'

Posted 21 January 2010 - 11:35 AM

apoi mai si conduci :D/>

#30 User is offline   the_rifle Icon

  • Junior
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 138
  • Joined: 24-September 09
  • Location:Bucharest

Posted 21 January 2010 - 06:18 PM

View PostB72EGR, on 21 January 2010 - 10:18 AM, said:

:lol:/>

pai vinul la sandvis e separat, eu la orice masa beau un pahar (sau 2 :P/> ) de vin...

oricum misto reteta, data viitoare o sa incerc si eu cu sosul ala.
iar tigaia aia cred ca se cheama "wok" si a fost inventata de chinezi...din asta e?

http://image.made-in-china.com/2f0j00ZCvtnrGaJLqR/Carbon-Steel-Wok-ZH-BTY-.jpg



Da da da da da.... Asta e tigaia :)/> Intr-adevar. Wok se numeste. Am auzit termenul dar nu l-am retinut :)/>
Daca n-ai wok e buna tigaia de teflon.

Daca pui seu de oaie in wok cand perpelesti carnea iese cu " gust de dristor" ... Seul nu il pui in saorma... Il folosesti doar cand perpelesti carnea...

This post has been edited by the_rifle: 21 January 2010 - 06:24 PM


  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users