B72EGR, on 19 January 2010 - 11:35 PM, said:
la gima in mol vitan unde am cumparat chestiile pentru sandvis am observat ca aveau si lipii de saorma, chiar o sa iau intr-o zi sa imi fac acasa, nu cred ca-i mare filosofie.
Fac o shaorma beton.... Secretul e sa ai tigaia aia giganta din ikea adnca si cu maner... Are un nume dar nu-l stiu dar merge si cu tigaie de teflon...
Pui piept de pui taiat ca pt shaorma fara ulei fara nimic si misti de tigaie tot timpul. Smecheria e sa lasi carnea de pui taiata si presarata cu scortisoara cateva ore inainte sa o prepari iar pt super gust ideal e sa o prajesti impreuna cu o bucata de grasime de oaie dar e greu de facut rost de seu de oaie... eu n-am prea gasit.
Sosul poti sa-l faci din iaurt cu usturoi. La o cana de iaurt pui o masura de aparat de-ala de stors usturoiul ( cam 3-4 catei de usturoi... ) Pui intr-o cana continutul de usuroi trecut prin aparatul ala de presat usturoi impreuna cu sarea... ( din belsug... ). Dupa ce amesteci pana ce "transpira " usturoiul pui treptat ulei de masline de preferat cam 3 linguri... Amesteci pana ce se omogenizeaza apoi pui iaurtul si amesteci...
Si evident pui castraveti si cartofi in saorma... ( eventual si ardei iute daca ai... )
( Imi ploua in gura... )
Poti adauga checkup dupa gust sau poti sa pui felii de rosii ( fara coaja ) cand perpelesti carnea in tigaie...
Daca faci cu maioneza in loc de pasta asta de usturoi eu zic ca n-are nici un gust... ma rog... Mie asa imi place...
Ayranul se face din cate stiu din lapte batut diluat cu apa si cu sare...
Mai greu e de roluit saorma si de ambalat... Mie nu-mi iese schema...
Pofta buna :)/>
This post has been edited by the_rifle: 21 January 2010 - 08:40 AM